1. Tészta sajttal és krémspecialitásokkal
Előkészítési idő: 20 min.
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr. laska
500 gr. sajt,
200 gr. tejföl,
20 gr. só
Kaiser szalonna vagy füstölt,
kapor
Elkészítése:A laskát forrásban lévő sós vizben 3 percig főzöm -lefödve 4.percig áztatom ,leszűröm és leöblítem,miután lecsöpögött a víz egy jénaiba teszem és enyhén sós tejföllel meglocsolom,sajtot ráreszelem és vékonyra szeletelt szalonnát ráhelyezem .
Előmelegített sütőben 20.percig sütöm.
Melegen tálalom kaporral díszítem.
JÓ ÉTVÁGYAT!!!
2. ZÖLDSÉGES TÉSZTA(zamatos-szaftos egytálétel)
Hozzávalók:4 közepes krumpli, 15 dkg száraztészta, 20 dkg gépsonka, 4-paradicsom, sűrített paradicsom,lila hagyma,1 póréhagyma,negyed liter tejszin,20 dkg sajt,só,bors.
Elkészítés:A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk,a póréhagymát vékony karikákra vágjuk.A hagymát megpirítjuk rátesszük a krumlit a tejszint a sűrített paradicsomot.Felforraljuk,majd fűszerezzük és beletesszük a száraztésztát és 10.percig alacsony lángon pároljuk,majd elzárjuk és ujjabb 10.percig állni hadjuk.Közben egyszer jó összekeverjük.Tálaláskor a reszelt sajtot az étel tetejére szórjuk
Jó Étvágyat.